Dit artikel vinden je bij touring.be

Ben je op zoek naar een manier om je auto snel van de hand te doen en dat aan een zo goed mogelijke prijs? Kijk je een beetje op tegen de administratieve rompslomp? Met onze tips kom je beslagen ten ijs en is de klus zo geklaard.

Heb je een nieuwe wagen gekocht en mag je oude de deur uit? Dan vraag je je ongetwijfeld af, waar je het meeste geld krijgt voor een tweedehandsje en wat er bij komt kijken. We zoeken het voor je uit.

Laten we met het goede nieuws beginnen: je wagen verkopen kan op tal van manieren. De ene brengt echter al wat meer op dan de andere. De tijd die je er moet insteken en de rompslomp die er bij komt kijken, verschilt ook. Wij overlopen de twee belangrijkste mogelijkheden: particulier verkopen of de auto achterlaten bij de handelaar.

 

Particulier verkopen

Je kan je wagen te koop aanbieden op tal van websites. Gaande van de klassieke zoekertjesportalen als 2dehands.be en Kapaza tot gespecialiseerde autosites als Auto55 of Autogids.be.

Voor je daar aan begint, poets je best je wagen en maak je er een reeks foto’s van.

Vergeet details als je kilometerteller, de staat van je banden of eventuele deukjes niet te fotograferen. Verzamel vervolgens alle technische gegevens van je wagen en zet je achter een computer met internetverbinding. In een uurtje (of twee) kan je je auto ‘posten’ op een reeks van sites.

Tot zover het leuke werk. Meestal krijg je binnen de eerste uren of dagen de meeste reacties omdat het over een nieuwe aanbieding gaat. Je maakt een of meerdere afspraken met geïnteresseerden en hoopt dat ze ook echt langs komen.

Onze ervaring leert dat nogal wat mensen het begrip ‘afspraak’ licht opnemen.

Vaak duikt er ook geen particulier op, maar een gehaaide opkoper die de staat van je wagen bekritiseert en vervolgens een bod doet dat mijlenver verwijderd ligt van jouw vraagprijs.

Met wat geluk vind je echter een bonafide koper en kan je beginnen aan het administratieve werk. Denk aan een verkoopcontract en het verplichte ritje naar de keuring. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar het kost je wel de nodige tijd.

De positieve keerzijde van de medaille is dat een verkoop aan een particulier je mogelijk het meeste geld oplevert. Aan jou om te beslissen of dat opweegt tegen de investering in tijd en werk.

 

Inruilen bij de dealer

Koop je een nieuwe wagen bij een officiële concessiehouder, dan krijg je doorgaans ook de mogelijkheid om je oude wagen over te laten. Dat is uiteraard bijzonder makkelijk, want je kan je afdankertje simpelweg laten staan wanneer je nieuwe wordt geleverd.

De autohandelaar zal wellicht niet moeilijk doen over een verplichte keuring of een deukje in de bumper, maar of hij je ook een goede prijs zal bieden, is weer een andere zaak. Autohandelaars moeten je oude wagen immers weer doorverkopen en ze doen dat uiteraard het liefst met (een beetje) winst.

Daarom kan je maar beter niets zeggen over een eventuele overname als je informeert naar prijzen voor je nieuwe wagen. Handel eerst dat gesprek af zodat je een idee hebt van de werkelijke prijs van je nieuwe wagen en de eventuele korting.

Daarna kan je informeren naar een overname en krijg je een bod van de autohandelaar voor je oude auto. Komt dat bedrag overeen met wat jij in gedachten hebt, dan is zo’n overname uiteraard een prima oplossing. Hou er echter rekening mee dat je je auto aanbiedt aan één potentiële koper en dat levert zelden de beste prijs op.

Meer via: https://blog.touring.be/nl/artikels/hoe-verkoop-je-best-een-auto

Auto opkoper export

Meteen uw auto verkopen? Dat kan bij Samy Cars snel en veilig. Wij kopen auto’s personenwagens, bedrijfswagens, terreinwagens, bestelwagens, schadewagens, mobilhomes, campers, maar ook voertuigen met veel kilometers of een verlopen keuring. Alle merken en modellenkomen in aanmerking. Je auto aanmelden is bovendien volledig gratis en vrijblijvend. Samy Cars koopt als auto opkoper auto’s steeds tegen de beste marktprijs. Maak nu een afspraak voor een gratis taxatie van uw wagen en verkoop vandaag nog uw auto.

Auto opkopers

Auto opkoper Garage Hallak is een erkende auto opkoper. Krijg gratis en vrijblijvend een taxatie op uw auto. Verlies geen tijd meer en neem geen risico’s. U zult het wel eens meegemaakt hebben.Bent u benieuwd naar het hoogste bod dat uw auto oplevert? Neem dan snel contact op , voer de check uit en zie direct met de gratis taxatie hoeveel uw auto waard is. Vervolgens maakt u een vrijblijvende afspraak

Alle auto’s komen in aanmerking. Ook auto’s met veel kilometers of een verlopen keuring. Wij komen tot bij u aan huis en bieden u de best mogelijke prijs voor uw wagen!  Auto opkoper